Brukerhåndbok

Klippredigerer

Når du har valgt et bilde eller PDF, eller hvis du redigerer et eksisterende klipp, kan du vise det i klippeditering. Når du er ferdig med å redigere klippet, trykker du på Ferdig-knappen i det øvre høyre hjørnet for å lagre endringene, lukke redigeringen og tegne klippet på nytt på skjermen.

Hvis du ikke vil bruke endringene dine, trykker du på Avbryt-knappen i det øvre venstre hjørnet av skjermen.

Sletting

Hvis du trykker på søppelikon, slettes klippet etter at du blir bedt om å bekrefte at klippet kan slettes. Dette kan ikke angres.

Stil

Hvis du trykker på gliderikonet, åpnes Klippstilmeny for å tilpasse utseendet på noten.

Handlingstilordning

Du kan konfigurere et klipp til å utføre en handling når det trykkes. Hvis du velger en handling, vises en ledetekst fordi det å trykke på klippet utfører handlingen. For å redigere klippet må du trykke og holde på klippet hvis en handling er tilordnet.

Posisjonsslåing

Som standard kan du trykke og dra et klipp et sted på siden eller bruke to fingre til å skalere eller rotere. Hvis dette er aktivert og låst, kan du ikke endre posisjonen, skalaen eller rotasjonen av klippet uten å redigere det og fjerne låsen først.

Hvis Lås alle merknader er aktivert i Merknadsmeny, vises låsen som låst her også. Hvis du trykker på den, deaktiveres Lås alle merknader og klippet låses opp.

2026.3 — Sist oppdatert October 25, 2026